اجتماعیاخباراخبار ایرانحوادث

۲۰۰ هزار نفر در سال دچار سوختگی می شوند که سه هزار نفر از آنان جان خود را از دست می دهند

قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران:

سوختگی ۲۰۰ هزار نفری در سال با ۳ هزار مرگ

ایرنا – قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در امور مشارکت‌های اجتماعی و خیرین سلامت گفت: ۲۰۰ هزار نفر در سال دچار سوختگی می شوند که سه هزار نفر از آنان جان خود را از دست می دهند.

صلاح الدین دلشاد روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، سوختگی را یکی از بیماری های مشقت بار خواند و افزود: متاسفانه این بیماری در کشور ما زیاد است و حدود ۳۰ هزار بیمار سوختگی، در سال بستری می شوند و حدود ۳ هزار نفر هم در اثر سوختگی جان خود را از دست می دهند.
وی با بیان اینکه متاسفانه سوختگی را در همه جا از کار ساختمانی افرادی که برق گرفتگی می شوند تا کابل های خیابانی خودمان، شاهد هستیم، ادامه داد: در پالایشگاه ها، در مدارس روستایی به دلیل بخاری های غیراستاندارد، در منازل به دلیل سماورهای غیراستاندارد و در شب های چهارشنبه سوری به دلیل آتش سوزی های غیرقابل توصیف از جهت شدت سوختگی با این معضل مواجهیم.
مسئول کمیته پیشگیری از سوختگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: بیمار سرطانی قابل درمان است اما بیمار سوختگی قابل درمان نیست؛ گاهی تا ده ها عمل جراحی روی یک بیمار سوختگی انجام می شود اما این فرد به هیچ وجه به حالت قبلی خود برنمی گردد.
وی اضافه کرد: همزمان که به فکر امکانات برای بیماران سوختگی هستیم به فکر پیشگیری هم باشیم و از این رو سال گذشته کمیته ای به نام کمیته پیشگیری از سوختگی در معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با حضور ۹ وزارتخانه، خبرگزاری ایرنا و قوه قضاییه تشکیل شد.
دلشاد گفت: در جلسات برگزار شده، ضمن بررسی عوامل سوختگی وزارتخانه ها موظف شده اند، از سوختگی های حیطه کاری خود پیشگیری کنند. موسسه استاندارد هم به عنوان یکی از اعضای این کمیته قرار شد مسائل مختلف را بررسی کند و نخستین اقدامی که این سازمان انجام داد موظف کردن تولیدکننده های سمار برای تولید سماور براساس استاندارد بود.
وی ادامه داد: پایه های سمار به دلیل غیراستاندارد بودن به راحتی واژگون می شد، از این رو سازندگان موظف شده اند براساس استاندارد سازمان ملی استاندارد سماور تولید کنند. انتظار ما این است دیگر وزارتخانه های مرتبط هم مرتبط با حیطه کار خود، اقدام کنند؛ بخاری ها استاندارد باشند و اینگونه نباشد در مدرسه ای بخاری آتش بگیرد.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در امور مشارکت‌های اجتماعی و خیرین سلامت از وزارت آموزش و پرورش نیز خواست تا موضوعات مرتبط با سوختگی در شب های چهارشنبه سوری را به دانش آموزان آموزش دهند.
وی گفت: لازم است تا این موضوع در قالب سی دی هایی که به همین منظور تهیه شده آموزش داده شود که این کار برای نمونه در استان البرز با موفقیت اجرا و سوختگی های چهارشنبه سوری را به همه دانش آموزان مدارس در قالب ۲ هزار سی دی نشان داده شد.
به گفته دلشاد این آموزش ها باعث شد تا دانش آموزان در البرز از آتش سوزی و راه های ایجاد آن جلوگیری کنند طوری که با آموزش این دانش آموزان در دو سال گذشته در استان البرز نه آتش نشانی در ایام چهارشنبه سوری از جای خود تکان خورد و نه آمبولانس.
وی ادامه داد: اگر این کار در کل کشور انجام شود دست کم از حوادث و سوختگی های چهارشنبه سوری در امان خواهیم بود.
به گفته قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، جراحان سوختگی همه روز از صبح تا شب ده ها عمل جراحی انجام می دهند اما نمی توانند فرد دچار سوختگی را به حالت اولیه برگردانند در نتیجه اغلب این افراد منزوی، دچار مشکلات روحی روانی می شوند و خانواده ها به فقر شدید می افتند .
دلشاد اضافه کرد: مرد سرپرست خانواری که دستش در اثر سوختگی قطع شده نمی تواند کار کند و کل خانواده تحت تاثیر این امر قرار می گیرند. این امر به بسیج ملی نیاز دارد و از مردم می خواهیم همکای کنند. کودکانی که تازه راه افتاده اند نباید در آشپزخانه کنار مادر شان باشند تا در مواقع حادثه دچار حادثه سوختگی یا مشکلات دیگر شوند.
اجتمام*۷۳۲۹*۱۴۳۶*خبرنگار: لیلا اسماعیل نژاد*انتشار: داود پورصحت*

انتهای پیام /*

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *