اجتماعیاخباراخبار ایراناخبار سیاسیاخبار علمی

۳هزارو۹۰۰ میلیارد ریال امسال به توسعه پژوهش و آزمایشگاه ها اختصاص یافت

مدیرکل دفتر حمایت وپشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات وفناوری گفت: با تلاش دولت امسال سه هزارو ۹۰۰ میلیارد ریال برای توسعه فعالیت های پژوهشی و تقویت آزمایشگاه های دانشگاه ها اختصاص یافت و طبق برنامه، سال آینده این اعتبار افزایش می یابد.

جلال بختیاری روز سه شنبه درهمایش تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه حکیم سبزواری با بیان اینکه دولت به گسترش فعالیت های پژوهشی دانشگاه ها توجه ویژه دارد؛ افزود: با توجه به اهمیت پژوهش، رئیسان دانشگاه ها موافقت کرده اند که ۱۰ تا ۱۸ درصد اعتبارات داخلی آنها به پژوهش اختصاص یابد.
وی با اشاره به اولویت های وزارت علوم، تحقیقات وفناوری در حوزه پژوهش افزود: یکی از مهمترین اولویت های ما ساماندهی آزمایشگاه های دانشگاه هاست.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه برای ساماندهی این آزمایشگاه ها، آیین نامه های خاصی تدوین و تنظیم شده است گفت: امیدواریم با همکاری معاونان پژوهشی و رئیسان دانشگاه ها بتوانیم این آزمایشگاه ها را ساماندهی کنیم.
وی ادامه داد: در همین راستا به دانشگاه هایی که نیازمند تجهیزات ضروری آزمایشگاهی هستند تا سقف ۵۰ درصد اعتبار برای خرید تجهیزات کمک می شود.
بختیاری با اشاره به احداث ۱۲۰ آزمایشگاه در دانشگاه ها با حمایت دولت یازدهم طی دو سال گذشته گفت: یکی از مهمترین برنامه های ما ایجاد پنج آزمایشگاه مرکزی در پنج منطقه کشور است و تمام تمرکز ما بر تامین تجهیزات آنها خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به تقویت زیرساخت های دفتر ارتباط با صنعت در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: این دفتر در گذشته در معاونت پژوهشی وزارت علوم فعال نبود که با توجه به اهمیت موضوع در دولت یازدهم راه اندازی این دفتر نیز در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: آیین نامه های اجرایی برای آن تدوین و طراحی شده که از نظر سازمانی با شکل گیری ساختار جدید می تواند زمینه خوبی برای همکاری صنعت و دانشگاه ایجاد کند.
وی با بیان اینکه اولویت مهم دولت در برنامه ششم توسعه توجه به وزارت علوم، فناوری و تحقیقات است اظهار کرد: دانشگاه های کشور وظیفه دارند در این راستا گام بردارند و چالش های موجود کشور در حوزه فناوری و پژوهش را شناسایی و در رفع آنها تلاش کنند.
بختیاری با اشاره به اینکه دانشگاه حکیم سبزواری ظرفیت های خوبی در زمینه پژوهش، تحقیقات و فناوری دارد گفت: در همین راستا یک میلیارد ریال برای تکمیل آزمایشگاه این دانشگاه اختصاص می یابد.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری نیز گفت: در دو سال گذشته با پیگیری های صورت گرفته بودجه پژوهشی این دانشگاه از دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به ۲۵ میلیارد ریال رسیده که این میزان در سال آینده به بیش از ۴۰ میلیارد ریال خواهد رسید.
جواد حدادنیا با اشاره به ارتقای رتبه پژوهشی این دانشگاه از ۶۴صدم به ۱.۷۶ افزود: با پیگیری های انجام شده در سال جاری ۳۳ قرارداد بین دانشگاه با بخش صنعت به ارزش ۱۲ میلیارد ریال منعقد شده است.
وی اظهار کرد: طی دو سال گذشته پنج نفر از پژوهشگران این دانشگاه به فرصت بلند مدت مطالعاتی و ۳۵ نفر به فرصت مطالعاتی کوتاه مدت در کشورهای مختلف اعزام شده اند.
وی با اشاره به ارائه ۳۷۳ مقاله به همایش ها و کنفرانس های داخلی توسط پژوهشگران این دانشگاه گفت: در این مدت ۴۰۲ مقاله از پژوهشگران این دانشگاه در مجلات و نشریات علمی معتبر بین المللی چاپ شده است.
در این مراسم از ۲۵ پژوهشگر برتر این دانشگاه تجلیل شد.
حدود ۹ هزار دانشجو در ۱۰ دانشکده دانشگاه حکیم سبزواری مشغول تحصیل هستند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *